ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ε.Τ.Α.Ο.

Πώς επενδύονται τα κεφάλαια του Ε.Τ.Α.Ο.

Διαδικασία Υλοποίησης Επενδύσεων

Στην Εθνική Τράπεζα, το Ε.Τ.Α.Ο. τηρεί τους λογαριασμούς:

  1. 040/54649001, Λογαριασμός Υποδοχής Εισφορών (τριμηνιαίων εισφορών ασφαλισμένων, ΕΤΕ Κεντρικό)
  2. 040/54650363, Λογαριασμός Κλάδου Εφάπαξ (ΕΤΕ Κεντρικό)
  3. 040/54650447, Λογαριασμός Κλάδου Αλληλοβοήθειας (ΕΤΕ Θεματοφυλακή)
  4. 040/54650280, Λογαριασμός Ιδίων Κεφαλαίων Ε.Τ.Α.Ο. (για κάλυψη δαπανών λειτουργίας του Ταμείου, ΕΤΕ Κεντρικό).

Το υπόλοιπο του Λογαριασμού Υποδοχής Εισφορών, κάθε Δευτέρα, και επίσης κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Ιανουαρίου, Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου, εκκαθαρίζεται από το Λογιστήριο του Ε.Τ.Α.Ο. και μεταφέρεται, διανεμόμενο, στους λογαριασμούς α) Κλάδου Εφάπαξ, β) Κλάδου Αλληλοβοήθειας και γ) Ιδίων Κεφαλαίων, κατά το ποσό που ανήκει σε καθένα απ’ αυτούς.

Το υπόλοιπο του Λογαριασμού Κλάδου Εφάπαξ, κατά την επομένη των ως άνω ημερών, μεταφέρεται από την Ε.Τ.Ε, με πάγια εντολή που ήδη έχει δοθεί από το Ε.Τ.Α.Ο., στο λογαριασμό συμμετοχών του Α/Κ Ε.Τ.Α.Ο., προς επένδυση. Την ίδια ημέρα το Ε.Τ.Α.Ο. υποβάλλει στη διαχειρίστρια εταιρία ALPHA TRUST αίτηση συμμετοχής στο Α/Κ με το ισόποσο. Ο Θεματοφύλακας ενημερώνεται μετά τη διεκπεραίωση.

Το εκάστοτε υπόλοιπο του Λογαριασμού Κλάδου Αλληλοβοήθειας βρίσκεται μόνιμα στη διάθεση του Διαχειριστή, προς επένδυση.

Το εκάστοτε, προσωρινό προς εκκαθάριση, υπόλοιπο του Λογαριασμού Υποδοχής Εισφορών δεν συμπεριλαμβάνεται στον υπολογισμό του ενεργητικού του Ε.Τ.Α.Ο. Το ενεργητικό του Ε.Τ.Α.Ο. αναρτάται καθημερινά στην ιστοσελίδα του.

Το εκάστοτε υπόλοιπο του Λογαριασμού Ιδίων Κεφαλαίων, επίσης, δεν συμπεριλαμβάνεται στον υπολογισμό του ενεργητικού του Ε.Τ.Α.Ο. καθώς προορίζεται, αποκλειστικά, για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του Ταμείου. Στο λογαριασμό αυτό επίσης θα κατατίθενται, προσωρινά, και τα ποσά που θα προέρχονται από, τυχόν, ρευστοποίηση μεριδίων του Α/Κ ή ποσά που μεταφέρονται από το λογαριασμό του Κλάδου Αλληλοβοήθειας, μετά από κατά περίπτωση απόφαση του Δ.Σ., προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους ασφαλισμένους, με έκδοση, αμέσως μετά, αντίστοιχων επιταγών του Ε.Τ.Α.Ο. στο όνομά τους.

Περιοχή μελών

meli

Αίτηση εγγραφής

aitisi

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση :
Μητροπόλεως 12-14, 105 63 Αθήνα

Γραμματεία :
210 52 31 014
213 21 41 831
213 21 41 834

FAX :
213 21 41 822

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις του ταμείου.
Εγγραφή