ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ε.Τ.Α.Ο.

Πώς επενδύονται τα κεφάλαια του Ε.Τ.Α.Ο.

Πως επενδύονται τα κεφάλαια του Ε.Τ.Α.Ο.;

ependyseis

Το Ταμείο επενδύει τα αποθεματικά του σύμφωνα με το άρθρο 7 και τους περιορισμούς του Ν. 3029/2002, όπως ισχύει με τις όποιες τροποποιήσεις του.

Σύμφωνα με ρητή διάταξη του άρθρου 45 του Καταστατικού του Ε.Τ.Α.Ο., "οι επενδύσεις του συνόλου των κεφαλαίων του Ταμείου διέπονται από τις αρχές της συνετής - συντηρητικής διαχείρισης, της διασποράς και της ποιότητας των επενδυτικών επιλογών, ώστε να επιτυγχάνεται η ασφάλεια, η αποδοτικότητα και η ευκολία ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου".

Το Ε.Τ.Α.Ο. σύμφωνα με το καταστατικό του επενδύει τα αποθεματικά του Κλάδου Εφάπαξ στο Αμοιβαίο Κεφάλαιο του Ε.Τ.Α.Ο., το οποίο έχει σχηματιστεί ειδικά για το σκοπό αυτό με την επωνυμία ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Α/Κ Μικτό και λειτουργεί από 07/08/2008. Διαχειριστής του Αμοιβαίου Κεφαλαίου, μετά από προκήρυξη με διαδικασία επιλογής, έχει οριστεί η ALPHA TRUST.

Το Ταμείο έχει ορίσει την ίδια εταιρεία ως Διαχειριστή και του Κλάδου Αλληλοβοήθειας, τα αποθεματικά του οποίου επενδύονται σε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις, όπως Τραπεζικές Καταθέσεις, μικρής διάρκειας ομόλογα, Α/Κ διαχείρισης διαθεσίμων και άλλα προϊόντα περιορισμένου κινδύνου.

Περιοχή μελών

meli

Αίτηση εγγραφής

aitisi

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση :
Μητροπόλεως 12-14, 105 63 Αθήνα

Γραμματεία :
210 52 31 014
213 21 41 831
213 21 41 834

FAX :
213 21 41 822

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις του ταμείου.
Εγγραφή